Close
1703 WD, Heerhugowaard Stationsplein 49
(+31) 06 8005 28 75 info@beautysaloncarlijn.nl

Permanente make-up wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn het belangrijkste deel van het gelaat, ze geven het gezicht expressie en uitstraling. Permanente make-up is dé manier om je wenkbrauwen altijd perfect voor elkaar te hebben in alle omstandigheden, ook als je naar de sauna gaat, gaat zwemmen etc. In mijn salon bied ik twee verschillende technieken aan voor de wenkbrauwen, namelijk de hairstroke (haartjes) techniek en de poeder (powder brow) techniek. Hieronder meer informatie over de twee technieken en wat de verschillen zijn.

Wat is de hairstroke techniek?

Hairstroke techniek, ook wel de haartjes techniek genoemd, is er voor de zeer natuurlijk ogende wenkbrauwen. Met een flinterdun naaldje wordt een wenkbrauw geheel of gedeeltelijk gecreëerd door haartjes te pigmenteren in de huid. Doordat er haartjes bij jouw echte wenkbrauw haren worden getekend zal het er als een 3D effect uitzien en zal het resultaat zeer natuurlijk zijn.

Wat is de poeder techniek?

Misschien doe je het zelf al, het inkleuren van de wenkbrauwen met een wenkbrauwpoeder of potlood. Dat is eigenlijk wat deze schaduwtechniek is. Met deze techniek wordt de wenkbrauw letterlijk ingeschaduwd. Doordat de schaduw verschillende sterktes in kleur kan hebben, wordt er een mooie overloop van licht naar donker gecreëerd. Er ontstaat hierdoor een natuurlijke, zachte wenkbrauw. Er wordt geen strakke lijn getekend maar juist een soort schaduw waardoor het lijkt alsof je de wenkbrauwen met poeder hebt aangezet. Maar deze techniek kan ook goed gebruikt worden voor diegene die graag een wat meer aanwezige wenkbrauw wenst. Door het gebruik van verschillende kleursterktes kan er gekozen worden voor een natuurlijk en zacht effect maar ook voor een wat meer aanwezig wenkbrauw effect.

Nazorg

Houdt de wenkbrauwen de dagen na de behandeling zo droog mogelijk. De na-verzorgings crème die je van me krijgt, dien je gedurende één week twee keer per dag aan te brengen in een dun laagje. Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen en breng in geen geval cosmetica aan op de wond gedurende de genezing. Het is erg belangrijk dat je niet rechtstreeks in de zon gaat met je wenkbrauwen, je kan in zonnig weer wel buiten lopen. De eerste 10 dagen na de behandeling mag je niet in de sauna, het zwembad of onder de zonnebank. Twee dagen niet sporten, dit in verband met zweetuitbraak.

Voorbereiding op de afspraak:

  • Doe je contactlenzen uit en draag een bril;
  • 24 uur voor de behandeling geen alcohol drinken;
  • 24 uur voor de behandeling geen drugs gebruiken;
  • 24 uur voor de behandeling geen aspirine of ibuprofen slikken (paracetamol mag wel);
  • 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken;
  • Indien je chemotherapie moet ondergaan raadpleeg dan eerst je oncoloog;
  • Geen make-up.

De permanente make-up wordt gezet in de salon in Heerhugowaard.

(+31) 06 8005 28 75
info@beautysaloncarlijn.nl
Stationsplein 49
1703 WD, Heerhugowaard